Over ons

Welkom in de praktijk

Wie zijn we en hoe pakken we het aan?

five-stars

De massage die ik kreeg kan ik best omschrijven als poëzie die op mijn lichaam gemasseerd werd. Uniek en magisch gevoel.

Adrien Dewulf

five-stars

Heel ontspannende en tegelijkertijd intense massage. De nieuwe locatie is ook echt top. Zeker een aanrader!

Renilde Rommens

five-stars

Top! Steeds weer vernieuwend, steeds weer verrassend. Maximale zorg en ultieme weldaad.

Jasmien Aernout

five-stars

Super leuke ervaring, super professioneel, een aanrader!

Dieter Dhossche

Therapeuten

Geert De Vuyst

Geert De Vuyst

Geert De Vuyst is therapeut en geeft opleidingen over aromatische plantextracten en massagetherapie aan therapeuten, gezondheidsprofessionals en zorgverleners, onder meer in samenwerking met het Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux en als gastdocent aan de Vives hogeschool in Kortrijk. Geboeid door manuele therapie en het Oosters gedachtegoed kiest hij in zijn praktijk en opleidingen voor een integratieve aanpak, waarbij hij Chinese Geneeskunde en manuele therapie (Tuina), Japanse manuele therapie (Shiatsu), Westerse massage en de biochemische werking van aromatische plantextracten combineert.

Yasmina-Chorfi-bw

Yasmina Chorfi

Yasmina is Ashtanga yoga teacher en massagetherapeute. Yasmina verdiepte zich in de Hindoeïstische filosofie, Ayurveda, meditatie en Ayurvedische massage. Tijdens een opleiding in Tilburg in 2000 kocht ze het boek “Poweryoga voor iedereen” van Tara Fraser. Dat leidde haar tot Ashtanga yoga. Ze volgde de AYA teacher training bij Annemieke Van Der Zouwen en Manju Jois, de zoon van de grondlegger van Ashtanga yoga Sri Patthabi Jois. Yasmina geeft workshops Ashtanga yoga bij Hot Yoga (Oudenaarde) en bij Body Atelier (Kortrijk).
Yasmina staat, in een zelfstandige samenwerking, samen met Geert in voor de duomassages in de praktijk.
Morgan-Desschans copy 2

Morgan Desschans

Morgan is massagetherapeute en schoonheidsspecialiste. Morgan combineert de veelzijdigheid van Oosterse en Westerse massagetechnieken in haar massages, waarmee ze de geest en het lichaam terug in balans wil brengen en blokkades aanpakken die door fysieke, mentale of emotionele factoren ontstaan. In haar Instituut Terre Pure biedt ze behandelingen van gelaatsverzorgingen, manicure en medische pedicure, over lichaamsverzorging en epilatie tot ontspannende – en sportmassage. Gemotiveerd door tevreden klanten, blijft ze zich specialiseren en staat ze open voor nieuwe uitdagingen.
Morgan staat, in een zelfstandige samenwerking, samen met Geert in voor de duomassages in de praktijk, de Verwenning en het aanbod massage voor bedrijven en organisaties.
Massage Therapy Center - Harelbeke, Belgium - (c) Geert De Vuyst
Massage Therapy Center - Harelbeke, Belgium (c) Geert De Vuyst
Massage Therapy Center - Harelbeke, Belgium (c) Geert De Vuyst

Persoonlijke aanpak

Routinewerk hoort niet thuis in onze praktijk. Je bent een uniek persoon, dus geen twee behandelingen zijn ooit dezelfde. We stemmen onze aanpak af, van massagehandelingen tot de massageoliën die we à la minute aanmaken.

We maken tijd voor jou, voor en na de behandeling. Dat is een keuze voor kwaliteit. Zo polsen we naar hoe je je voelt op de dag van je afspraak en de aandachtspunten waar je eventueel bezorgd om bent. Na de behandeling kan je rustig bekomen zodat je sereen verder kan met je dag.

Onze duomassages worden steeds verzorgd door een mannelijke en een vrouwelijke therapeut. Je komt onderling overeen van wie je je behandeling wil ontvangen. Die vrije keuze maak je vlak voor aanvang van elke duomassage.

Foto Marc Zimmer @ Unsplash

Dit is meer dan wellness,” vertellen onze cliënten ons wel vaker. Dat klopt. Onze behandelingen zijn relaxerend, zeker. Misschien voelt het net als ontspannen uit een sauna stappen, of zoals de innerlijke rust die je ervaart tijdens een vroege ochtendwandeling aan zee of bij het lezen van een boek. Dat is fantastisch. En, er is zoveel meer.

Therapievormen

We sluiten aan bij de internationale context waarin onder de noemer massage therapy actief gewerkt wordt aan onderzoek, standaardisering van opleiding en wettelijke omkadering. We bieden massagetherapie* zonder geneeskundig doel.

In onze massagetherapie* kiezen we voor een verbindende (integratieve) aanpak. We combineren:

Japanse (Shiatsu, Anma) en de Chinese (Tuina) manuele therapieën

Een klassieke Shiatsu behandeling wordt op de kledij uitgevoerd, zonder olie, op een mat (futon). In onze praktijk passen we de aanpak en technieken uit de Shiatsu en Tuina toe met olie en op de massagetafel. In bepaalde gevallen en in samenspraak met de client kiezen we voor een klassieke Shiatsu behandeling op de kledij, op mat.

De vorm:

  • het bewerken van de meridianen volgens kyo/jitsu
  • drukpuntmassage (acupressure)
  • het mobiliseren van gewrichten

Het doel:

De ondersteuning van de “organische functies” en de Ki (Qì, Ch’i) in de context van de Chinese Geneeskunde (Zhong-Yi).

Indische Ayurveda (Kerala, Snehana: oliebehandeling)

De vorm:

De verbindingsbewegingen.

Het doel:

De ondersteuning van het evenwicht in de constitutionele types (dosha’s: vata, pitta, kapha). We gebruiken deze handelingen in de context van de eerder genoemde ondersteuning van de “organische functies” en de Ki.

“Westerse” massage

We gebruiken handelingen uit de zogenaamde “Zweedse” massage, die (terecht of onterecht) toegeschreven worden aan de Zweed Pehr Heinrick Ling.

De vorm:

De meest courante handelingen zijn effleurage (strijkbewegingen over grotere afstand), frictie (kleinere druk- en wrijfbewegingen), petrissage (het kneden van weefsel), tapotage (ritmische slagen) en vibratie (een snelle trillende beweging van weefsel).

Het doel:

Deze technieken vormen samen met de handelingen uit de Japanse (Shiatsu, Anma) en de Chinese (Tuina) systemen het basisarsenaal van onze massagetherapie.

Essentiële oliën en aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde (fytotherapie) die zich toelegt op de therapeutische toepassing van extracten van aromatische planten.

De vorm:

Lees Olie op maat.

Het doel:

De toepassing van essentiële oliën bij massagetherapie onderbouwt de therapeutische aanpak met een dubbele actie. Beide acties vinden hun oorsprong in de natuur: de menselijke aanraking, aangepast, juist en noodzakelijk en de wonderlijke eigenschappen van de extracten van aromatische planten.

Cadeaubon

Verwen met een cadeaubon voor een uniek moment van ontspanning.

Bestel:

met opgave van het bedrag in € of de naam van de massage.
Je kan de cadeaubon afhalen of we sturen hem naar je toe met de post.