Pijn

HomePijn
  1. Home
  2. Pijn
Massage Therapy Center Praktijk voor professionele massagetherapie* volgens Oosterse en Westerse tradities, met 100% natuurlijke massageoliën à la minute op maat van elke cliënt(e) Tu 15:00-21:00 +32477930255 praktijk@massagetherapycenter.be BE-0825.999.441 €65 - €90 EUR Debit Card, Credit Card, Payconiq, Cash p/a Lotus Relaxatiecentrum, Knokbeeklaan 90 8930 Lauwe BE https://www.massagetherapycenter.be/logo/Massage-Therapy-Center-Belgium-500.png +32477930255 reservations BE FR NL Dutch French English

Massagetherapie bij pijn

Westerse & Shiatsu massagetherapie*
met 100% natuurlijke massageoliën à la minute op maat van elke cliënt(e)

Geert De Vuyst - Massage Therapy Center - Johanna Vanden Heede fotografie
Geert De Vuyst - Massage Therapy Center - Johanna Vanden Heede fotografie
Geert De Vuyst - Massage Therapy Center - Johanna Vanden Heede fotografie

Massagetherapie kan, door de combinatie van massagetherapie en aromatische plantextracten, ondersteuning bieden bij acute pijn en chronische of aanslepende pijn, zowel nociceptief (weefsel) als neuropatisch (zenuwstelsel).

Musculoskeletale pijn

De meest gekende effecten van massagetherapie hebben betrekking op musculoskeletale pijn in o.a. spieren, pezen en gewrichten. Pijn is in die context onlosmakelijk verbonden met disfunctie en bewegingsvrijheid. Complementaire massagetherapie kan hierbij rekenen op en aansluiting vinden bij uitgebreid onderzoek, gevoerd vanuit de behoeften van medische manuele therapieën.

Is je klacht hoofdzakelijk musculoskeletaal, zoals bij intensief sporten of belastende werkhoudingen, dan verwijzen we je door naar osteopathie, kinesitherapie of sportmassage.

Andere pijncondities

Het is minder gekend dat massagetherapie ook ondersteuning kan bieden bij een aantal andere pijnindicaties die tot ver buiten sport-gerelateerde pijn in spieren, pezen en gewrichten reikt.

Deze gezondheidsproblemen zijn te benaderen vanuit het perspectief van Shiatsu en de onderliggende Chinese Geneeskunde. Het doel is het herstel van evenwicht in de levensenergieën, door onder meer de behandeling van meridianen en drukpunten volgens de kyojitsu methodiek.

Hoever staat de wetenschap? Hieronder vermeld ik een aantal studies ter illustratie van de stand van het wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van massagetherapie bij pijncondities. Voor onderzoek naar de effecten van aromatherapie verwijs ik naar mijn opleidingen essentiële oliën en aromatherapie.

Massage bij fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronische pijnaandoening waarbij, naast vermoeidheid, ook pijn in het bindweefsel en pijn, krachtverlies en stijfheid in de spieren optreden.

Massage bij chronische vermoeidheid

Het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) verzamelt een aantal klachten, waaronder, naast een veelal onverklaarbare chronische vermoeidheid, spier-, gewrichts-, keel- of hoofdpijn en geheugen- of concentratiestoornissen. Lees verder: “Massagetherapie bij energiegebrek & burn-out“.

Massage bij hoofdpijn

Spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn.

Massage bij neuropatische pijn

Zenuwpijn, perifere (poly)neuropathie, zoals bij chemotherapie en bij diabetes.

(Lee, Kim, Yeo, Kim, & Lim, 2015) (Boyd, et al., 2016).

Massage bij post-operatieve pijn

(Tick, et al., 2018, p. 189) (Boyd, et al., 2016) (Mitchinson, et al., 2007)

Massage bij bevallingspijn

Buiten het kader van de massagepraktijk onderzoekt de wetenschap de voordelen van massagetherapie bij bevallingspijn. In een Cochrane review uit 2018 neemt een Australisch team 10 klinische onderzoeken onder de loep die de effecten van massagetherapie op pijn tijdens de bevalling meten bij 1055 toekomstige moeders die (voor de meeste studies) op het eind van hun zwangerschap zijn. De auteurs rapporteren onder meer verminderde angst tijdens de eerste fase en lagere pijnintensiteit tijdens de tweede en derde fase van de bevalling (Smith, et al., 2018).

Massage bij de pijnen van het “Hart”

En wat met onze “hartpijnen”? Pijn als gevolg van, bijvoorbeeld, problematische relaties, werksituaties, verlies en rouw wordt meestal onderzocht onder de noemer “de psychologische effecten” van massage. Lees verder: “Massagetherapie bij psycho-emotionele klachten“.

#

In onze praktijk bieden we complementaire massagetherapie: voor medische behandelingen, contacteer je kinesitherapeut, dokter of arts-specialist in de fysische geneeskunde.

Hoe?

De Intensieve lichaamsmassage combineert westerse massage, technieken uit oosterse manuele therapieën (Japanse Shiatsu, ayurvedische Keralamassage), zoals het bewerken van meridianen en drukpunten, met de biochemische werking van aromatische plantextracten.

Wie?

Stress

Psycho-emotionele klachten

Energiegebrek & burn-out