Opleidingen voor spa & wellness

Opleidingen voor spa & wellness

Aromatische plantextracten bewijzen sinds eeuwen hun diensten doorheen culturen en continenten. Op heden zijn ze onmisbaar in het aanbod van spa- en wellnesscentra.

Als professional verwacht je van een kwaliteitsvolle opleiding dat ze je toelaat je expertise in te zetten in je concrete werkomgevingIn onze opleidingen voor spa & wellness besteden we uitgebreid aandacht aan:

Eigenschappen en toxiciteit

Essentiële oliën, extracten en absolues zijn uiterst krachtige en geconcentreerde stoffen. Hoe kies je de juiste extracten en garandeer je een veilige toepassing voor je cliënt?

Inzicht in de biochemische samenstelling van extracten, hun therapeutische eigenschappen en de daaraan verbonden toxiciteit vormt een sleutel tot de inzetbaarheid van aromatische extracten in professionele context. Zowel de eigenschappen als de toxiciteit zijn functie van de toepassingswijze (massage, verstuiving, voetbad), de dosering en de gezondheidstoestand van je cliënt.

Protocol

De opleiding bouwt rond een protocol (beslissingsboom) dat de toepassing van aromatische extracten kadert: van therapeutische doelstelling, over het bepalen van de criteria voor de selectie van extracten, tot het samenstellen van mengsels (blending en synergieën).

Aromatheek

In de aromatheek bestudeer je de biochemische profielen en de therapeutische werking van een selectie extracten, gebaseerd op wetenschappelijke studies (evidence) en vakliteratuur. Tegelijk verwerf je inzicht in de complexiteit en het relatief belang van een evidence-based aanpak.

Bij de selectie van extracten in de aromatheek staat de inzetbaarheid bij de courante toepassingen in spa- en welness voorop: bij lichaamsmassage, bij verstuiving in de onthaal- en praktijkruimte en bij gebruik in het (voet)bad. Daarbij hou je rekening met uitzonderlijke levensfasen (zwangerschap, borstvoeding, baby’s) en een aantal gezondheidsproblemen.

Veiligheid

Een veilige toepassing voor de cliënt en voor de therapeut en haar/zijn collega’s start met een correcte aanpak van de aankoop, de opslag, respect van de houdbaarheid, etikettering en veiligheidsprocedures.
  • Voor de opleidingen “Initiatie” en “Basisopleiding (Niveau 1)” is geen voorkennis verreist.
  • Voor deelname aan de specialisatie-opleidingen (Niveau 2) is een basiskennis van aromatische plantextracten en toepassingen van de aromatherapie (in functie van het thema van de opleiding) noodzakelijk.

Vind je niet wat je zoekt? We horen graag hoe we je kunnen helpen. Contacteer ons.

Inschrijven

Er zijn momenteel geen opleidingen gepland.

Vooraankondiging

Blijf op de hoogte

Registreer je contactinformatie en we houden je vrijblijvend op de hoogte

Aromatische plantextracten in spa en wellness | 2019 | België | Basis (Niveau 1)

  Voor professionals

 Beroepsgerichte Basis (Niveau 1) opleiding voor professionals actief in spa en wellness, door Massage Therapy Center en hogeschool VIVES

Opleiding van 1 lesdag met pauzes: dinsdag 10 december 2019: 9u30-13u, 14u-17u

House of wellbeing (VIVES) - Kortrijk

Tarief: 169,4 EUR incl. BTW (140 EUR excl. BTW + BTW 21%)

 Meer informatie

 Blijf op de hoogte

Aromatische plantextracten in spa en wellness | 2019 | België | Specialisatie (Niveau 2)

  Voor professionals

 Beroepsgerichte Specialisatie (Niveau 2) opleiding voor professionals actief in spa en wellness, door Massage Therapy Center en hogeschool VIVES

Opleiding van 1 lesdag met pauzes: woensdag 11 december 2019: 9u30-13u, 14u-17u

House of wellbeing (VIVES) - Kortrijk

Tarief: 211,75 EUR incl. BTW (175 EUR excl. BTW + BTW 21%)

 Meer informatie

 Blijf op de hoogte