Natuurlijke essentiële oliën en aromatherapie (reeks) | Basisopleiding (Niveau 1) | De Gezondheidsbron (Adegem)
2018-10-13
2018-10-27
Leer de helende werking van aromatische plantextracten in te zetten in courante situaties van je leven. Opleiding op 3 zaterdagochtenden (13, 20 en 27 oktober 2018) van 9-12u i.s.m. De Gezondheidsbron (Adegem)
https://www.massagetherapycenter.be/opleiding/wp-content/uploads/sites/5/2018/05/Opleiding-Training-Geert-De-Vuyst-5-1024x684.jpg
De Gezondheidsbron Kruipuit 3a 9991 Adegem BE
Massage Therapy Center Opleidingen en workshops essentiële oliën en aromatherapie Mo,Tu,We,Th,Fr 15:00-21:00 +32477930255 praktijk@massagetherapycenter.be BE-0825.999.441 €40 - €90 EUR Debit Card, Credit Card, Payconiq, Cash Tientjesstraat 24 bus 101 8530 Harelbeke BE https://www.massagetherapycenter.be/logo/Massage-Therapy-Center-Belgium-500.png
Massage Therapy Center Opleidingen en workshops essentiële oliën en aromatherapie Mo,Tu,We,Th,Fr 15:00-21:00 +32477930255 praktijk@massagetherapycenter.be BE-0825.999.441 €40 - €90 EUR Debit Card, Credit Card, Payconiq, Cash Tientjesstraat 24 bus 101 8530 Harelbeke BE https://www.massagetherapycenter.be/logo/Massage-Therapy-Center-Belgium-500.png
Tarief: 105 EUR 2018-08-19 2018-10-13 LimitedAvailability
Tarief vroege beslissers 95 EUR 2018-08-19 2018-08-31 LimitedAvailability 2018-08-31

Natuurlijke essentiële oliën en aromatherapie (reeks) | Basisopleiding (Niveau 1) | De Gezondheidsbron (Adegem)

De opleiding

Leer de helende werking van aromatische plantextracten in te zetten in courante situaties van je leven. Je maakt kennis met enkele van de belangrijkste essentiële oliën en extracten. Je leert wat aromatherapie precies inhoudt, welke oliën welke eigenschappen bezitten en welke toepassingen het meest geschikt zijn: verstuiving, inhalatie (via de polsen), verdamping (met heet water), olfactorisch, frictie en eenvoudige massagehandelingen. Je krijgt inzicht in de toxiciteit en voorzorgsmaatregelen, noodzakelijk voor een veilige toepassing.

Programma

Welkom in de wereld van de aromatische plantextracten. Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde (fytotherapie) die zich toelegt op de therapeutische toepassing van extracten van aromatische planten, al dan niet in combinatie met plantaardige oliën: van verstuiving in onze leefruimtes, over massage-oliën tot de bestrijding van infectieuze micro-organismen.

Essentiële oliën, extracten en absolues zijn uiterst krachtige en geconcentreerde stoffen. Zowel de werking als de toxiciteit ervan worden niet enkel bepaald door de biochemische samenstelling, maar ook door de toepassingswijze, de dosering en je gezondheidstoestand. Aan de hand van concrete en bruikbare voorbeelden ontdek je tijdens deze opleiding de krachtige eigenschappen van aromatische plantextracten, hun toxiciteit en de voorzorgsmaatregelen.

Het programma is verweven met praktische oefeningen.

 • Inleiding tot aromatische extracten en toepassingen van de aromatherapie.
 • Types oliën: essentiële oliën, extracten en absolues; plantaardige oliën.
 • Werkingsprincipes: farmacologische, fysiologische en psychologische werking.
 • Routes: olfactief (reukorganen), ademhaling, cutaan en toepassingswijzen.
 • Safety first! Algemene toxiciteit van essentiële oliën en voorzorgsmaatregelen.
 • Belang van en technieken voor synergieën (blending), verdunning en dosering.
 • Aromatheek: bespreking van een selectie extracten.
 • Aankoop van extracten, opslag en houdbaarheid, afvalverwerking.

Praktijkwerk

Je stelt je eigen mengsel samen volgens je persoonlijke voorkeur en neemt het mee huiswaarts voor gebruik thuis of op je werkplek. Je voert de praktijktoepassing uit onder begeleiding van de docent.

Praktisch

 • De oliën en benodigdheden worden ter beschikking gesteld.
 • Je ontvangt een praktijkgerichte syllabus met referenties naar wetenschappelijke studies en literatuur.

Je voorziet:

 • Indien gewenst, voorzie papier en schrijfmateriaal voor je persoonlijke notities.

Resultaat

Na deze opleiding beschik je over een initiële basiskennis van essentiële oliën en toepassingen en kan je deze kennis toepassen in je dagelijkse leefsituatie.

Attest

Je ontvangt een attest dat rechtsgeldig is in de context van de activiteiten van het opleidingscentrum Massage Therapy Center.

#

Programma-inhoud en docenten kunnen gewijzigd worden zonder individuele kennisgeving.

 • Docenten

  Geert De Vuyst is docent essentiële oliën en aromatherapie en therapeut. Geert geeft opleidingen over essentiële oliën en aromatherapie aan therapeuten, gezondheidsprofessionals en zorgverleners, evenals aan beauty-, spa- en wellnessprofessionals, onder meer in samenwerking met het Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux en als gastdocent aan Hogeschool VIVES in Kortrijk. Via gezondheidsgerelateerde workshops werkt Geert in bedrijven rond aromatherapie en welzijn op het werk, stress en burn-out, in opdracht van preventieadviseurs en personeelsverantwoordelijken. Hij begeleidt tevens initiaties voor particulieren in samenwerking met vormingsorganisaties, onder meer bij Vormingplus Oostende-Westhoek. Geboeid door manuele therapie en het Oosters gedachtegoed kiest hij in zijn praktijk in Harelbeke (nabij Kortrijk) voor een integratieve aanpak, waarbij hij Oosterse manuele therapie (Tuina, Shiatsu, ayurvedische Kerala) en Westerse massage combineert met de biochemische werking van aromatische plantextracten.

Doelpubliek

Iedereen die nieuwsgierig is naar de helende kracht van aromatische plantextracten.

Formule

3 zaterdagochtenden (13, 20 en 27 oktober 2018) van 9-12u met pauze

Vereiste voorkennis

Welkom zonder en met voorkennis.

Syllabus

Je ontvangt een praktijkgerichte syllabus.

Locatie

De Gezondheidsbron
Kruipuit 3a, 9991 Adegem
(Google Maps)

Tarief

Reeks: € 35 x 3 = € 105 incl. BTW 21%. Voordeeltarief voor vroege inschrijvers € 95
 Je kan niet meer inschrijven voor deze opleiding.