Geert De Vuyst

Geert De Vuyst, therapeut en docent

Geert De Vuyst - Massage Therapy Center - Johanna Vanden Heede fotografie
Massage Therapy Center - Harelbeke, Belgium (c) Geert De Vuyst
Geert De Vuyst

Geert De Vuyst

Ik ben therapeut en geef opleidingen over aromatische plantextracten en massagetherapie aan therapeuten, gezondheidsprofessionals en zorgverleners, onder meer in samenwerking met het Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux en als gastdocent in de Bacheloropleiding Wellbeing- en vitaliteitsmanagement aan Hogeschool VIVES in Kortrijk.

Geboeid door manuele therapie en het Oosters gedachtegoed kies ik in mijn praktijk en mijn opleidingen voor een integratieve aanpak, waarbij ik Oosterse manuele therapie (Shiatsu, Tuina, ayurvedische Kerala), Westerse massage en de biochemische werking van aromatische plantextracten combineer.

Vanuit de studie van de Oosterse teksten en van Westers wetenschappelijk onderzoek bied ik met mijn praktijkwerk ondersteuning bij stress, pijn, psycho-emotionele klachten en lichamelijke overbelasting.

2018 >

Ik start mijn Franstalige opleidingen over aromatische plantextracten en massagetherapie aan therapeuten, gezondheidsprofessionals en zorgverleners in samenwerking met het Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux. Als gastdocent inspireer ik de laatstejaarsstudenten aan Hogeschool VIVES in Kortrijk, die zich voorbereiden op een leven in spa en wellness.

2018

Ik breng de praktijk onder in de gloednieuwe Groepspraktijk ’t Eiland in Harelbeke. Met fijne collega’s, vloerverwarming en een computerstem die de deur voor je opent.
null

2016 >

Ik ga voltijds voor de eigen praktijk en het opleidingswerk. De jongste cliënt is vijf, de oudste 80.

2016 >

Gezeten tussen 30 apothekers, verplegers en vroedvrouwen volg ik de 6-daagse opleiding “Aromathérapie scientifique médicale” bij het Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux. Ik vervolg mijn studiewerk met specialisatie-opleidingen binnen en buiten de landsgrenzen en in ontelbare wetenschappelijke studies.

2010 >

Ik geef initiaties en workshops voor particulieren in eigen beheer en later ook in samenwerking met onder meer Vormingplus Oostende-Westhoek en CVO 3 Hofsteden.

2007 >

Terug in Belgenland herstel ik van de cultuurschok en vervolg ik de shiatsustudie bij Iokai Shiatsu (Parijs). Intussen ga ik nog even door met het ingenieurswerk.

2005 >

Op zoek naar heling voor onverklaarbare hoofdpijnen, start ik de Meridiaanshiatsu therapeutenopleiding bij de Ecole internationale Shiatsu Yoga Mediterraneo (Toulouse), waar ik wonderlijke vrienden maak.

Twintiger en dertiger

Als twintiger en dertiger woon, werk en leef … ik in en rond Toulouse (Frankrijk), waar ik een groot deel van mijn aardse tijd doorbreng in vliegtuigen en hotels – dat hoorde bij het vak.

1992

Ik behaal mijn MSc in de industriële wetenschappen tijdens 4 jaar kotleven in Leuven en sluit af met een jaartje Brusselse VUB. Toen moest ik het leger in en was de pret er even af.

Baby na de golden sixties

Geboren en getogen in Ninove, tussen twee zussen en met cultuur-adepten-onderwijzende ouders. Die zussen krijgen later elk 3 fantastische kinderen, waardoor ik 6 keer nonkel ben. Als kind had ik een grote krullebol. Iets later leerde ik piano spelen tegen mijn zin en liep ik met de jeugdbeweging mijn schoenen kapot in de heuvelige bossen van het Pajottenland.
Massage Therapy Center - Belgium
Massage Therapy Center - Belgium
Massage Therapy Center - Belgium

Aanpak

Ik kies voor een verbindende (integratieve) aanpak waarin ik een aantal disciplines combineer. Vanuit de studie van de Oosterse teksten en van Westers wetenschappelijk onderzoek, bied ik met de intensieve lichaamsmassage ondersteuning bij stress, pijn, psycho-emotionele klachten en lichamelijke overbelasting.

Ik sluit daarbij aan bij de internationale context waarin onder de noemer massage therapy actief gewerkt wordt aan onderzoek, standaardisering van opleiding en wettelijke omkadering.

Japanse (Shiatsu, Anma) en Chinese (Tuina) manuele therapieën

Een klassieke Shiatsu behandeling wordt op de kledij uitgevoerd, zonder olie, op een mat (futon). In onze praktijk pas ik de aanpak en de technieken uit Shiatsu en Tuina toe met olie en op de massagetafel:

  • het bewerken van de meridianen volgens kyo/jitsu
  • drukpuntmassage (acupressure)
  • het mobiliseren van gewrichten

Het doel is de ondersteuning van de “organische functies” en de Ki (Qì, Ch’i) in de context van de Chinese Geneeskunde (Zhong-Yi).

Indische Ayurveda (Kerala, Snehana: oliebehandeling)

Het doel van de verbindingsbewegingen is de ondersteuning van het evenwicht in de constitutionele types (dosha’s: vata, pitta, kapha). Ik gebruik deze handelingen in de context van de eerder genoemde ondersteuning van de “organische functies” en de Ki.

``Westerse`` massage

Ik gebruik handelingen uit de zogenaamde “Zweedse” massage, die (terecht of onterecht) toegeschreven worden aan de Zweed Pehr Heinrick Ling.

De meest courante handelingen zijn effleurage (strijkbewegingen over grotere afstand), frictie (kleinere druk- en wrijfbewegingen), petrissage (het kneden van weefsel), tapotage (ritmische slagen) en vibratie (een snelle trillende beweging van weefsel).

Deze technieken vormen samen met de handelingen uit de Japanse (Shiatsu, Anma) en de Chinese (Tuina) systemen het basisarsenaal van de massagetherapie.

Essentiële oliën en aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde (fytotherapie) die zich toelegt op de therapeutische toepassing van extracten van aromatische planten. Lees Olie op maat.

De toepassing van essentiële oliën bij massagetherapie onderbouwt de therapeutische aanpak met een dubbele actie. Beide acties vinden hun oorsprong in de natuur: de menselijke aanraking, aangepast, juist en noodzakelijk en de wonderlijke eigenschappen van de extracten van aromatische planten.

Cadeaubon

Verwen met een cadeaubon voor een uniek moment van ontspanning.

Bestel:

met opgave van het bedrag in € of de naam van de massage.
Je kan de cadeaubon afhalen of we sturen hem naar je toe met de post.